Donuk
Fıstıklı
Basma
Kadayıf
Tel kadayıf ve Antep fıstığının buluşması fıstıklı basma kadayıf, Ottobak farkıyla daha çıtır daha enfes.


Ottobak Dondurulmuş Ürünler
Dondurulmuş Şerbetli Fıstıklı Basma Kadayıf
İçindekiler:
Yumurta, buğday unu, su, fıstık, limon tuzu, bitkisel yağ, şeker.
Alerjen Uyarısı:
Buğday unu, yumurta, fıstık ve şeker içerir.
Saklama Koşulları:
Ortam sıcaklığında muhafaza ediniz. Son tüketim tarihine kadar tüketiniz.
Menşei:
Türkiye
Besin Değeri | 100 gramda | % Günlük Değer* |
---|---|---|
Kalori | 329 kcal | % 16,4 |
Karbonhidrat | 46,0 g | % 15,3 |
Lif | 0,5 g | % 2,1 |
Protein | 3,0 g | % 6,0 |
Yağ | 13,9 g | % 21,3 |
Kolestrol | 33,8 mg | % 11,3 |
A Vitamini | 60,3 IU | % 1,2 |
C Vitamini | 0,2 mg | % 0.4 |
Potasyum | 18,5 mg | % 0,5 |
Kalsiyum | 9,0 mg | % 0,9 |
Demir | 0,1 mg | % 0,8 |
Kadayıf Hazırlanışı:
Bir tepsi kadayıf için 4 şekeri ve 4 bardak oda sıcaklığındaki suyu tencereye dökünüz. Şeker eriyinceye kadar takta bir kaşık yardımıyla karıştırınız.
Ocak orta hararette açılarak şerbeti yaklaşık 45 dakika kaynatınız. Ocaktan almadan hemen önce 4 veya 5 damla limon suyu ekleyiniz.
Hazırladığınız şerbeti kadayıfın tamamına eşit oranda dökünüz. Şerbetin soğumasının ardından afiyetle tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.